22 Aralık 2009 Salı

kendini anlamamak

Hayatında her şey olması gerektiği gibi giderken, hiç bir sorunun yokken, mutsuz olmak ve niye mutsuz olduğunu bilmemek, daha önce istediğin her şeyi geçekleştirmene rağmen içinde bir yerlerde hep bir şüphe olması, seni rahatsız eden o duygunun bir yerlerde durması ve senin onu bir türlü tanımlayamaman, niye kötü hissettiğine bir türlü anlam verememen; ne pis, ne boktan bir durumdur.

Canın hiçbir şey yapmayı istemez. film izleyeyim dersin olmaz öyle boş boş ekrana bakar durursun. kitap okuyamazsın kelimeler anlamsızdır hiçbir şey canlandırmazlar kafanda, bir sayfa da yarım saatin geçer. annenle konuşamaz, babanla tavla oynayamazsın. çok sevdiğin tatlıyı yiyemezsin tadı yoktur çünkü. uyumak bile eskisi gibi keyif vermez 5 saatte uyusan; uykusuzsundur, 12 saatte uyusan; uykusuzsundur. sevgilinle gezmek eziyettir ''niye böyle dalgınsın'' sorusuna vereceğin cevabın yoktur çünkü. Akşam üzeri dostlarınla bira içemeye gittiğinde bile eskiden yaptığın gibi içten gülemezsin, her 2 dakikada bir; bi tel kopar içinde bi cızırtı oluşur beyninde, sanki inşaat işçileri kafanını içinde çalışma yapıyorlardır, hep daha derine hep daha derine kazıyorlar ama topraktan başka hiçbir şey çıkmıyor dışarıya, sadece kazıyorlar sanki dertleri cevap bulamak değil, sanki sadece senin gülmeni,mutlu olmanı engellemek için kazıyorlar, çıkardıkları toprağı senin mutlu olmanı sağlayacak cevapların üstünü örtmek için kullanıyorlar. sadece sorular var, sadece sorular.

Karşındakine kendini anlatmak için,''neyin var oğlum'' sorularına cevap verebilmek için, bir umut konuşursun içindeki ses le; ''bak beraber karar verdik her şeyi bir kenara bırakıp hayatımıza yön verdik, böyle yaşamak istiyoruz dedik ve yaptık bunu, amacımızı gerçekleştirdik. ama şimdi senin derdin ne, ne istiyorsun, ne yapayım'' ama o da sana ne istediğini söyleyemez çünkü o da senin gibi bilmiyordur ne yapmak istediğini. yani kalırsın öyle ortada mutsuzluğunun nedenini bile anlayamadan, yaptığın hiçbir şeyi gönül rahatlığıyla yapamadan, belki bir gün anlarım umudu ile yatar, kalkarsın.

4 yorum:

  1. bu duruma halk arasında ruh kayması diğer adıyla depresyon diyoruz.

    YanıtlaSil
  2. hadi ya depresyonda mıyım ben şimdi vay be, değilimdir bence başka bir şeydir bu.

    YanıtlaSil
  3. yaşamak istersin nefes alamzsın,gülmek istersin eskisi gibi yükselmez kahkahalar içinden sevmek istersin sevemezsin,noluyor sorularının bir cevabı yoktur,sadece zaman geçsin,bitsin ve hızlı geçsin istersin daha fazla yormadan seni...anlamsız gözlerin dolar aglamak hissi bastırır biranda,anlamsız bakarsın eski fotograflara ve belki eski defterleri açar keşke böyle olmasaydı dersin...herşey ama herşey düşündürür seni artık belkide düşünmekten öte acı verir...ama nedensizdir...belki bi özlem belki bi pişmanlık...ama bilmezsin...

    YanıtlaSil