28 Ağustos 2010 Cumartesi

Gözlüklü Olmak

Lise 2 den beri uzağı göremeyen birisi olarak gözlük kullanıyorum (miyop mu hipermetrop mu hep karıştırırım, bilip doğru söyleyene de hayranım) ilk başta biraz dalga geçildim, ''dört göz heee'', falan diye, ama böyle şeylere genelde gülen birisi olarak kolay atlattım, zaten sen gülünce milletinde dalga geçesi gelmez. Ama eski gözlüğüme bakıyorum da lacivert yarım çerçevesi olan ve suratımda küçücük kalan bir şeymiş, çok kötü lan, ona rağmen lisede iyi kız arkadaşım olmuş.(yazar lisede kızlarla arasının iyi olduğun vurgulayarak egosunu tatmin ediyor)

Ben büyüdüm ve benim gözlerde benimle büyümeye devam ettiler. şu anda 24 yaşındayım ve gözlerim 4.50 4.75, hala gözlük kullanıyorum, lens falan sevmem. her gözlüklüyle muhabbet eden gözlüksüz insanların söyleyeceği şeyi söyleyip ''çizdirsene'' diyen genç, onun bazı şartları var öyle hemen olmuyor, ben daha o şartları tutturmuş değilim. Neyse efenim asıl derdim gözlüklü olmanın zorluklarında bahsetmek, şöyle sıralayabiliriz:

1)Benim gibi derecelerin büyükse ve uzağı göremiyorsan gözlüksüz bir hiçsin demektir. Kimseyi tanıyamazsın, ta ki öpüşme mesafesine gelinceye kadar (bu da bazı erkek arkadaşlar tarafından yanlış anlaşılabilir), yani bazılarından ''abi beni gördün selam vermedin çok kırıldım' lafını duyabilirsin. Hiçbir tabelayı okuyamazsın dolmuş, otobüs falan da dahil. (tabi onlara da öpüşme mesafesine girebiliyorsan ayrı) çok korkuyorum lan dışarıda gözlüğümü kaybedecek de, bir şeyi okuyamadığım için eve gidemeyip sokaklara düşeceğim, çöplüklerde yaşayacağım diye. (gülme olum, şebnem işigüzel'den çöplüğü oku, gör çöplüğe düşmek ne kadar kolay )


2)Dağa bayıra gittiğinde falan biraz da göbeğin varsa hemen ''olum hem gözlüklüsün hem de şişkosun ilk sen öleceksin ehehehe'' esprilerine maruz kalırsın

3)Halı saha maçı, paintboll (kaskı gözlüğümün üstüne takmayı denedim, gözlükler resmen lens oluyordu denemeyin) gibi aktiviteleri yapamazsın, yapsan da bir bok anlamazsın, halı sahada genelde yanlış adama pas atıp küfür yersin, topu ayağının altından kaçırıp üstüne güldürür ve küfür yersin, tek faydası; ''kaleye geçemem abi göremiyorum'' deyip kaleci olmaktan kurtulmaktır.

4)Denize girersin ama kimseyi göremezsin. Arkadaşın olmayanlara sokulursun, hem de yarı çıplak ve ıslakken, dayak yeme yüzden çok yüksektir yani ve tatilde, denizde hatunla tanışmak daha risksizken, hiçbir güzel kızı kesemezsin senin için sadece buğu vardır.

5)Şimdi 3d filmler moda ya hah onları bile adam gibi izleyemezsin verdikleri gözlükleri kendi gözlüklerini üstüne takıp mal gibi bir şey olursun

6)Filmlerde hani böyle bir birinden etkilenen insanların (ben hiç hayvanını görmedim diyen sus lan bi ) bir anda dudaklarına yapışma sahnesi vardır ya hah, onu hiç yapamazsın. Çünkü öyle dudaklara yapışırsan gözlükler ikinizden birinin bir tarafına bir şey yapabilir. Gözlüğü çıkarayım derken bütün büyüyü bozabilirsin. Benim çözümüm yavaş yavaş öpüp; yumuşak,şefkatli, romantik erkek ayaklarına yatmaktır.

7)Gözlüklerinin camları; odanın, evin, binanın,sokağın,mahallenin hatta evrenin sonunda ki restoranın bile daima en tozlu yeridir. Günde 2345.5 (evet o buçuk, üşengeçlikten arada tek camı silmemden kaynaklanıyor) kere silememe rağmen, yok arkadaş, dünyaya hep tozlu bakıyorum. bir gün sevgilim olursa, ona bile tozlu bakmak zorunda olmak ne kadar içimi acıtıyor biliyor musun sevgili okur.

8)Gözünde unutup gözlükle yapmaman gereken şeyleri yapabilirsin yüzünü yıkamak, duşa girmek, denize girmek, dar boğazlı bir şeyi giymeye çalışmak v.b.(yalan lan akılma başka bir şey gelmedi ama sanki az oldu gibi ondan v. b. dedim )

9)Kışın dolmuşa, otobüse ya da sıcak olan her hangi bir yere girdiğinde buğulanırlar kalırsın öylece yapamazsın bir şey, halbuki nasıl karizmatik bir giriş yapıp, ortamın en güzel hatununu kendine hasta etmeyi düşünüyorsundur, ama sadece halini görüp gülerler.

Uzar gider efenim liste. Çok zordur yani gözlüklü bir insan olmak bakın bundan sonra onlara daha şefkatli yaklaşın, daha çok sevin onları, hatta güzel kızlar gördükleri yerde ''aman kıyamam ne kadar zor bir hayatın varmış senin'' diyerek öpün bir kere, ne var ne kaybedersiniz yani.


Yazı biterken Florence And The Machine -- Girl With One Eye çalıyordu (gerçi kaç gündür sadece bunların albümü çalıyor ya) sevgilerimle efenim

18 yorum:

  1. Bu kadar mükemmel anlatamazdım herhalde :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ''aman kıyamam ne kadar zor bir hayatın varmış senin'' (Y) :)

    ...Okunası olmuş, tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  3. Şu şartları bir an önce tuttur da, çizdir bence, içim acıdı akşam akşam :)

    YanıtlaSil
  4. gözde, saol :). adsız, böyle olmaz ama devamını da yapıp öpmen lazım. umutperisi, çabalıyorum umarım başaracam :)

    YanıtlaSil
  5. bunun yanında pollyanna olup iyi yönlerini de düşünebilirsin. "gözlüklü erkekler daha karizmatik oluyeea" gibisini bazı yerlerde kullanabilirsin.
    ayrıca bu albüm çok güzel tercihinden dolayı tebrik ederim.yazamadan duramadım.

    YanıtlaSil
  6. s.e onu da diyorum zaten arada. ben de yeni keşfettiğim için üzgünün zaten ama çok iyiler be

    YanıtlaSil
  7. Gözlüğünü çıkarmalısın desem?(Konuya binaen...)

    YanıtlaSil
  8. nasıl gözlüğümü çıkarayım, hangi konuya binaen. gözlüğümü çıkarırsam nasıl görecem

    YanıtlaSil
  9. bende bir mağdurum durum vahim

    YanıtlaSil
  10. hahaha akşam akşam iyi güldüm gerçekten. trajikomik mi desem ne desem bilemedim.

    YanıtlaSil
  11. çok güzel anlatmışsın.

    ben değil ama babam yaklaşık bir 10 sene önce çizdirdi gözlerini. senin numarandan belki daha da yüksekti ve o zamanla kocamaan gözlükleri vardı hayvan kadar.şimdiki gibi değilmiş ki gözlükler.O açıdan en azından şanslı sayabilirsin kendini.:)

    iyi akşamlaar :)

    YanıtlaSil
  12. canım öncelikle sen miyopsun..ben de öle,ordan biliyom..lens dene bence ben 6 yıl takamadım, şimdi gözümde olduğunu unutuyorum...bu arada ''aman kıyamam ne kadar zor bir hayatın varmış senin''
    muhabbeti dışarıdan izleyen sessiz, sakin arada çok kısa cümlelerle lafa karışan, genelde gülen arkadaş ;)

    YanıtlaSil
  13. adsız gerçi artık biliyorum adını ama :) lens takınca çizdirmede problem oluyormuş dişye okumuştum kuruluk yapıyormuş falan. bu arada yani o tırnak içinde ki sözü söyleyenden yukarıda istediğim gibi öpücüğü de istiyorum yani :p

    YanıtlaSil
  14. insan bu kadar mı güzel anlatır dertlerin hepsi ortak
    sözün bittiği yer

    YanıtlaSil
  15. Harika olmuş yav :)
    Benim gözlüklerim 0.75 , sadece kitap okurken kullanıyorum , senin işin zoor. *.*

    YanıtlaSil
  16. Benim gözler de 7şer numara çok iyi anlıyorum seni :D

    YanıtlaSil
  17. evet evet kızlar gözlüklü erkekleri öpmeli bu konuda haklısın

    YanıtlaSil