16 Şubat 2010 Salı

Güzel bir hatunla göz göze gelip konuşamamak

yolda yürürken ya da bar, kafe, kitapçı, market, banka sırası, otobüs, gibi güzide ortamlarda, çok güzel bir kızla göz göze gelirsin ve o an hissedersin bir şeyler olduğunu (ya da olmasını istersin) böyle için bir acayip olur, heyecanlanırsın, yüzünde istemsizce bir gülümseme oluşur, o anda dünyadan soyutlanırsın sanki sadece sen ve o vardır görmezsin kimseyi, duymazsın ne dediklerini, hele bir de gülümsemişse dünyanın en mutlu adamı olursun, hissettiklerinin tek taraflı olmadığını onunda senden hoşlandığını düşünmen için bir nedenin vardır artık, sana gülümsemiştir.

Ama sonra onula gidip konuşman gerektiği aklına gelir çünkü gidecektir birazdan, birası bittiğinde; sana baktığında heyecanlandıran gözleri kaybolacaktır, durağı geldiğinde; sen camdan gidişini seyredeceksin, parasını çektiğinde; yemek yemeğe yalnız gidecektir.

Bilirsin bunların hepsini ve bunların olmaması için, beraber bira içebilmek için onunla konuşman gerektiğini de bilirsin (türk kadınlarının sadece %2.321 i hoşlandığı bir erkekle gidip konuşuyormuş) ama işte gidemezsin kalırsın olduğun yerde sadece bakarsın, hayal edersin. ne kadar kendini ''git konuş lan ne olacak altı üstü siktiri yer oturursun ne yani, hem torunlarına anlatacağın hikayelerin olur'' şeklindeki sözlerle gaza getirmeye çalışsan da, olmaz yapamazsın ama işin ilginç tarafı niye yapamadığını sen de bilmezsin, öyle utangaç birisi değilsindir, konuşmaya başladığın zaman geveze bile sayılabilirsin ama o anda konuşamazsın, seni durduran bir şeyler vardır. hatun sana bakar, sen ona ama sonunda ikiniz de ayrı yollara gidersiniz. gözden kaybolduğunda bilirsin ki bir daha karşılaşmayacaksınız, acaba konuşsaydım nasıl olurdu diye hayal ederek gidersin yoluna.

yazı biterken Damien Rice --Rootless Tree (2007 Live) çalıyordu efenim, güle güle.

fuck you, fuck you, love you

4 yorum:

  1. n'olur gelip takır takır konuşsanız.Azcık cesaretli olunkendinize güvenin ühü ühü kaç taş erkekle karşılatım biri kalkıp gelemedi yanıma

    YanıtlaSil
  2. Bak genç adam... Bu korkaklığın sebebi, hayallerinin yıkılabilecek olmasından dolayı duyduğun rahatsızlıktır. Ankara'da özellikle, hatuna bakıyorsun taş, bi konuşuyor "hebelegübelehelehele" KABA! Böyle bir kızı da istemezsin herhal? Yani esasında içgüdüsel ve çoğu insanın farkında olmadığı bir duygudur ki bu; artık sen de sırra kavuştun.
    .velkamtudıkılab.
    Ben de öyle nice erkeklere yanaşamadım konuşmak için.
    Burası Ankara aslanım.
    Başka bir soru?

    ^_^
    -D-

    YanıtlaSil
  3. hatunların neden %98'i daş abilerle konuşmuyor peki? bakışmalar vesaire...abi, muhtemelen reddedilmekten korkuyor ki bunu iki mimik ele veriyor. biri cesaret etse en az iki bira içilecek, orası da kesin.. o halde gidip niye konuşmuyor hatun?
    reddedilme korkusu mu? hava mı yapıyoruz? ego tavan? elbette. ama göz ardı edilen kısır döngüsel neden,oğlanın ilişki başladıktan hemen sonra "olum, kılımı kıpırdatmadan daş gibi hatunu kaptım, az uğraşsam ancelina yengen" mantığıyla herşeyi hiç edeceğini bilmemiz... hatunun ilk adımına alışkın olmayan oğlan, yaşadığı dumuru atlatamaz; kızı sevdicek yapacağına ilk madalyası yapar ve arenaya döner. o halde tatlı canı sıkmaya ne hacet...

    YanıtlaSil
  4. geçmiş olsun o zaman sizee :) az cesaret gerek :)

    YanıtlaSil